Draag en doneer een trui tijdens Warmetruienweek

Draag en doneer een trui tijdens Warmetruienweek

Warm Wonen in Weert en de Sponsorwinkel haken met hun gezamenlijke Truieninzamelactie aan bij de landelijke Warmetruiendag, die dit jaar op vrijdag 2 februari plaatsvindt. Het idee van deze dag is simpel en iedereen kan meedoen. Trek een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar energie én CO₂ per graad. In Weert gaan we niet voor één dag, maar voor een hele Warmetruienweek, van 26 januari tot en met 3 februari. Zo is de impact nog groter.

Truieninzamelactie

Verwarm niet alleen jezelf, maar ook anderen door jouw overtollige trui(en) te doneren. Lever je trui(en) tijdens de Warmetruienweek in bij de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 én bij de Sponsorwinkel aan de Doctor Schaepmanstraat 17 in Weert. Alle schoongewassen kinder- en volwassentruien zijn welkom. Om warme truien voor iedereen betaalbaar te houden, kosten de truien in de Sponsorwinkel gedurende de inleveractie slechts één euro in plaats van de normale drie euro. Hergebruik van truien is goed voor het milieu en de opbrengst komt ten goede aan lokale verenigingen.

Voorbeeld

Op 2 februari zet basisschool De Kameleon in Weert de verwarming een graadje lager. Ook hebben leerlingen van IMC Basis tijdens de gastlessen Junior Energiecoach speciaal voor de Warmetruiendag een poster gemaakt. Deze poster hangt de komende tijd op de ramen van de Warm Wonen Winkel. Loop gerust de winkel binnen voor een afspraak met een energiecoach, die gratis met jou door je woning loopt en je adviseert over hoe je kunt verduurzamen.

Warmetruiendag

De Warmetruiendag is de vrolijkste en grootste klimaatactie van Nederland. Als heel Nederland op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Een heel stookseizoen een graad lager stoken, komt neer op een besparing van 1 megaton CO₂. Dat is bijna 30% van de CO₂-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren. Vorig jaar deden 217.300 mensen mee.

Warm Wonen in Weert

Warm Wonen in Weert is een samenwerkingsverband van WeertEnergie, gemeente Weert en Wonen Limburg.

Deel dit bericht: